top of page

Zašto nam je tako drag Dinko Stipaničev?Posebnost Re:Seta je neograničeno povjerenje u glazbeni instinkt i vjera u stalno učenje. Ljubav prema glazbi koja je povezala Vlatku i Zokija još 2013. godine prepoznao je i Dinko u zimi 2018. godine, posve slučajno, na zajedničkom jamu na privatnoj zabavi. Već sljedeći mjesec priključio im se na probama i počeo s Vlatkom i Zoranom razreađivati Zokijeve autorske pjesme Ti i ja i Još jedan dan. Time je započeo i nezaustavljiv proces koji je vodio ka stvaranju još deset pjesama od kojih je jednu u tekstu i glazbi napisao i sam Dinko.


Posljednje dvije godine nisu bile samo godine stvaranja prvog samostalnog albuma, već i prava razmjena znanja u kojoj je svaki član tog aktivnog trojca doprinosio na svoj način. Sve je rezultiralo pjesmama koje objedinjuju jednakovažne tekstove i glazbu, te donijelo suradnju s brojnim glazbenim istomišljenicima.


 

Dinkov glazbeni put

Dinko Stipaničev je rođen 1975. godine u Zagrebu. Violinu je počeo svirati u dobi od 6 godina, a kasnije je prešao na klarinet. Sam je naučio svirati bas gitaru, kontrabas i tenor saksofon. Njegova ljubav prema glazbi legendarnog Djanga Reinhardta rezultirala je 2007. godine "Swingin' In A Blue Way", njegovim prvim albumom kao gypsy swing gitarist, na kojem su, osim jazz standarda, prisutne i vlastite skladbe poput "Valse a Dinko" i "Friends forever". U svojoj hekticnoj glazbenoj karijeri dinko je bio clan mnogih bendova od kojih su neki Sick Swing Orchestra, Small House Brown, Swingers, Hard Time, Billie and the kids, Jewsers, No Mans Land itd.


Dinko je magistrirao na odjelu elektroakustike i stekao titulu magistra elektrotehnike. U 2013. godini Dinko je odlučio proširiti svoju glazbenu karijeru - 2018. godine magistrirao je klasični kontrabas na Glazbenoj akademiji u Skopju.


Od 2019. godine je stalni član Simfonijskogrkestra Hrvatske Radio Televizije. Iste godine pridružio se Vlatki i Zoranu i tako je nastao bend Re:Set. Dugogodišnji prijatelji sada su udružili snage i počeli intenzivno stvarati glazbu. Dinko je dao vjetar u krila bendu i stvorio aranžmane koji su pjesmama do tada sviranim u duetu gitara i vokal dali potpuno novi život.


Dinko je koautor glazbe na većini pjesama, a njegovo autorsko djelo je pjesma Kazna u kojoj potpisuje i tekst i glazbu. Uz sve to, Dinko potpisuje i glazbenu produkciju albuma čime je sažeo svoje bogato znanje u cjelinu prema najvišim standardima.

211 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page