top of page

Tko su članovi benda Re:Set?

Updated: Apr 21, 2021

Posebnost glazbenog izričaja uvijek se krije u ljudima koji stoje iza njega. Vrijeme je da upoznate članove benda.Vlatka Butković

Glazba je sastavni dio Vlatkinog života oduvijek. Pjeva još od djetinjstva kada je bila solist u zboru, a svoje glazbeno znanje i pjevačku vještinu stalno polira. Zahvalna je na radu sa ekspertom za glas prof. Snježanom Srdanović-Rogalo, vježbama i savjetima s jazz pjevačicom i učiteljicom pjevanja Lelom Kaplowitz čiji pristup glazbenom stvaralaštvu je toliko inspirativan, te intenzivnom radu s Nenom Petrovićem, svojim učiteljem pjevanja posljednjih mjeseci.

Veliku podršku u svom glazbenom razvoju ima u članovima benda Zoranu i Dinku. Inspirativno okruženje njezinih Re:Setovaca potaklo ju je na neka nova učenja s ciljem da svojoj glazbenoj intuiciji koja ju je do sad vodila pridoda dublje razumijevanje glazbe. Pridružena je članica Hrvatskog društva skladatelja.Vlatkin omiljeni žanr je jazz, a crossover koji je zaštitni znak njihovog prvog albuma omogućio joj je da se izrazi upravo kako je željela. Na albumu "Kolaž" je autorica tekstova pjesama Potrudi se, Početak i Samo pusti da te volim, na kojima uz Dinka potpisuje i glazbu.


Uz bavljene glazbom, Vlatka je profesorica engleskog jezika i direktorica programa u Centru Edukacije Butković, povjesničar umjetnosti, autorica i grafički dizajner udžbenika, dizajner brojnih web stranica te konzultantica u edukaciji koja radi na području cijele Europe. Uz dvoje teenagera kod kuće i tolike interese, dan joj je često prekratak, a uz glazbu je oduvijek prolazila sve svoje faze života. Veliku inspiraciju pronalazi u svom suprugu, svakodnevno.


 
Zoran Tomić

Na Re:Setovom albumu „Kolaž“ Zoran potpisuje tekstove osam pjesama, dok je kod njih devet autor odnosno koautor glazbe. Svirao je gitaru u zagrebačkim bendovima „Ben Dover“ i „Electric Žare“, a o sviranju najviše naučio od poznatog jazz gitarista i skladatelja Pavla Miljenovića.Zoran se oduvijek volio igrati riječima. Pjesme je počeo pisati u mladosti da bi se u nešto zrelijoj dobi dohvatio proze te objavio roman „Nebo su prekrili galebovi“ (2007) i zbirku priča „Pričine i drugi umišljaji“ (2010). Napisao je brojne priloge za dnevne novine, časopise i portale, a kao magistar anglistike i talijanistike bavio se i prevođenjem, od čega valja izdvojiti njegov prijevod knjige „Priče o običnom ludilu“ Charlesa Bukowskog.Posljednjih godina Zoran vodi Greenpeace u Hrvatskoj. Član je Hrvatskog društva pisaca te pridruženi član Hrvatskog društva skladatelja.


 

Posebnost Re:Seta je neograničeno povjerenje u glazbeni instinkt i vjera u stalno učenje. Prijateljstvo koje ih je povezalo manifestiralo se kroz pjesme koje objedinjuju jednakovažne tekstove i glazbu, te donijelo suradnju s brojnim glazbenim istomišljenicima koje ćemo vam predstaviti u budućim postovima i u pjesmama koje će uskoro pronaći put do slušatelja.


139 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page