top of page
TKO JE RE:SET
Zoki Vibra 2_edited_edited.jpg
Zoran Tomić

autor tekstova i glazbe, gitare

Josip Frigan

klavijature

02c222e9-cd8d-484d-9243-bbf8ea5a265f (1).jpg
Vlatka Butković

autorica tekstova i glazbe, vokal

Stane by Zeljjko Krncevic.jpeg
Stanislav Kovačić

bas, cello

WhatsApp Image 2022-10-12 at 5.07_edited.jpg
Vadym Kovenia

bubnjevi

Re:Set je izvorno zagrebački dvojac kojeg su činili pjevačica i autorica Vlatke Butković i gitarist i autor Zoran Tomić.

Vlatka i Zoran zajedno sviraju još od 2013. godine, uglavnom jazz standarde koje zajedno aranžiraju za gitaru i vokal. U autorske vode su ušli spontano, 2018. godine, pjesmama Ti i ja i Početak, i nastavili tim putem neprekidno stvarajući nova autorska djela od tada.

 

Ljubav prema glazbi i strast za stvaranjem okrunjena je suradnjom na albumu "Kolaž" s multi instrumentalistom, autorom i aranžerom, a ponajviše velikim prijateljem Dinkom Stipaničevim. Potaknuti Dinkovom vjerom u glazbu Re:Seta, Vlatka i Zoran uključili su u nove pjesme brojne kolege glazbenike koji su svojim doprinosom zaokružili "Kolaž" u pravi umjetnički projekt koji podjednako vrednuje glazbu i tekst, te na poslijetku zaokružuje svoj izričaj promišljenim grafičkim rješenjima Ana-Marije Tomić Lategan.

 

Kvalitetu Re:Setovog albuma prvijenca prepoznala je i i izdavačka kuća Croatia Records, te je buduća suradnja lansirana potpisivanjem eksluzivnog izdavačkog ugovora u travnju 2021.

Stvaranje "Kolaža" trajalo je dvije godine. Konačno je objavljen u rujnu 2022. godine.

Stalni postav banda  danas čine Vlatka Butković - vokal, Zoran Tomić - gitare, Stanislav Kovačić - bas, cello, Josip Frigan - klavijature, Vadym Kovenia - bubanj.​
Vlatka Butković
pjevačica, autorica teksta i glazbe

Glazba je sastavni dio Vlatkinog života oduvijek. Pjeva još od djetinjstva kada je bila solist u zboru, a svoje glazbeno znanje i pjevačku vještinu stalno polira jer voli izazov koji joj predstavljaju mogućnosti koje se daljim učenjem otvaraju. Inspirativno okruženje njezinih Re:Setovaca potaklo ju je na neke nove korake i istraživanja isprepletenosti glazbe i poezije.

Želja joj je da svojoj glazbenoj intuiciji koja ju je do sad vodila pridoda dublje razumijevanje glazbe.

Vlatkin omiljeni žanr je jazz, a crossover koji je zaštitni znak njihovog prvog albuma omogućio joj je da se izrazi upravo kako je željela. Na albumu "Kolaž" je autorica tekstova pjesama Potrudi se, Početak i Samo pusti da te volim, na kojima uz Dinka potpisuje i glazbu.

 

Pridružena je članica Hrvatskog društva skladatelja.

Vlatka 11.JPG
Zoran Tomić
gitarist, autor teksta i glazbe

Na Re:Setovom albumu „Kolaž“ Zoran potpisuje tekstove osam pjesama, dok je kod njih devet autor odnosno koautor glazbe. Svirao je gitaru u zagrebačkim bendovima „Ben Dover“ i „Electric Žare“, a o sviranju najviše naučio od poznatog jazz gitarista i skladatelja Pavla Miljenovića.

Zoran se oduvijek volio igrati riječima. Pjesme je počeo pisati u mladosti da bi se u nešto zrelijoj dobi dohvatio proze te objavio roman „Nebo su prekrili galebovi“ (2007) i zbirku priča „Pričine i drugi umišljaji“ (2010).

Član je Hrvatskog društva pisaca te pridruženi član Hrvatskog društva skladatelja.

Zoran_Tomić.jpg
Stanislav Kovačić
cello, bas

Stanko, iako po zvanju profesor talijanskog i španjolskog jezika i književnosti s diplomom na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, bavi se isključivo glazbom kao samostalni umjetnik. Uz sviranje basa i cella u nekim hrvatskim rock sastavima (Stampedo, Šo! Mazgoon, Gego i Picigin band), poznat je u Hrvatskoj i kao studijski glazbenik, aranžer i autor. Izdao je i više vlastitih izdanja od kojih su najpoznatije  "Uspavanke za djecu i odrasle" i fenomenalni "Punk cabaret". Samostalno je radio glazbu za brojne filmove (animirane i dokumentarne), a i glazba koju čujete na raznim kazališnim pretstavama diljem Hrvatske nastala je pod Stankovim perom. 

Stane je inače ponosni punker, pa dugogodišnje prijateljstvo s Vlatkom i Zoranom pomaže da im oprosti ovaj jazzy zvuk i, usudimo se reći, da ga je čak i zavolio. 

Na albumu "Kolaž" odsvirao je cello u vlastitom aranžmanu za pjesmu Ti i ja, i nakon toga zauvijek ostao kao stalni član benda.

Stane.jpeg
Josip Frigan
klavijature

Josip je diplomirao klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2020. godine. Najmlađi i najveseliji član našeg benda, po svom glazbenom iskustvu je među najstarijima - kao pijanist klasične glazbe osvajao je nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima, svirao u nekoliko komornih sastava te pohađao seminare uglednih svjetskih pedagoga, od kojih se svakako ističe Tel Hai Masterclass, na kojem je 2018. uz solo klavirski repertoar, svirao i s uglednom violinisticom Verom Vaidman. Tijekom studija, izražava interes za jazz glazbom te upisuje jazz modul. Upoznaje velika imena jazz scene (Saša Nestorović, Elvis Penava, David Gazarov) te, uz njihovu veliku potporu, odlučuje djelovati i kao jazz glazbenik. Do završetka studija je pijanist u Jazz Orkestru Muzičke Akademije, a 2022. godine je pohađao satove kod Joea Kaplowitza u sklopu Jazz Škole u Grožnjanu te svirao u sastavima pod vodstvom Alexa Tsipiagina, Dicka Oattsa i Gorana Rukavine. 

Josip predaje klavir i korepeticiju u Glazbenoj školi Zlatka Grgoševića u Sesvetama.

Josip Frigan 1.jpeg
Vadym Kovenia, bubnjevi

Vadymovo iskustvo školovanog glazbenika iz Kijeva koji se profesionalno bavi glazbom od svoje 16. godine donijelo je Re:Setu i skladbama Vlatke, Zokija i Dinka još bogatiji zvuk i onaj poseban osjećaj da je svaka proba uspješan jam session.

Posebno je vidljiv njegov doprinos u aranžmanima za nastupe, u kojima njegov bubanj poprima novu ulogu u odnosu na zvuk na albumu.

Vadym Kovenia 1_edited.jpg
bottom of page